start marokko 2012

15-02-2012

IMG_3490

Zaterdag 18 februari vertekken we weer voor zes weken naar Marokko . Aanvankelijk zouden we naar Kenia afreizen maar we hebben op een gegeven moment afgezien van deze reis omdat het logistiek en financieel te moeilijk werd. Nu gaan we dus weer naar Marokko , wat op zich ook geen straf is . Eigenlijk maakt het uiteindelijk niet uit waar je gaat behandelen , arme mensen zijn er natuurlijk overal.

Op onze reis in 2010 hebben we contact gehad met een man die de belangen van de nomaden volken in het zuiden van Marokko behartigde. Met deze man hebben we contact gezocht en via hem hebben we na veel omzwervingen een vergunning voor dit jaar kunnen regelen . Dus dit jaar gaan we de nomaden kinderen bezoeken en behandelen in het zuiden van Marokko, richting Sahara. De mensen zijn daar voornamelijk rondreizende herders die nog steeds in tenten leven . Ook de kinderen gaan naar school in een tent . Een hele onderneming dus om ze te gaan bezoeken

Het vertrek uit Nederland had nog al wat voeten in de aarde , omdat tot twee keer toe 300 liter diesel was gejat uit de tank , toen de vrachtwagen voor de deur stond in Muiden . Tot overmaat van ramp hadden de dieven de tankdop eraf gelaten , dus er was vocht in de tank gelopen . Omdat de truck niet op water wilde lopen moest de truck naar de garage gesleept worden om gerepareerd te worden . Echter onze truck doet het weer en ondankt de flinke aanslag op ons budget hebben we er alle vertrouwen in.

We rijden eerst naar Portugal om bij mijn praktijk in  Albufeira de tandheelkundige apparatuur op te halen om vervolgens af te reizen naar Marokko .We houden jullie op de hoogte !

Like ons!


Volg ons!