Weekendje proefverlof in Tanger

25-02-2012

Na een goede lange bedrust, bekijken we de boel weer wat positiever. we gaan maar toerist spelen ipv. ontwikkelingswerker.We zijn nu geen dentiste sans frontieres, maar dentiste sans camion. Het zonnetje schijnt gelukkig weer dus we gaan kijken wat de dag ons brengt. Tanger is echt zo een rommelige havenstad dus genoeg om te zien. We hebben via internet een ander hotel gevonden eentje dat wat goedkoper is. Gisteren zijn we het eerste de beste hotel ingevlucht, maar met alle verrassings acties van de afgelopen week vliegt het geld onze zakken uit, dus we moeten strak gaan budgetteren, nu we ons eigen rijdende hotelletje kwijt zijn. Ik ben wel mijn sokken vergeten in de truck dus mijn sokken laten nu een ruikspoor achter in tanger. Dus als we vermist zijn hoef je alleen maar een speurhond in te zetten, en aan een oude sok van mij te laten snuffelen. Het is heel raar zonder truck, we zijn gelijk onze onafhankelijkheid kwijt. Ook moeten we met allerlei spullen leuren want koffers hebben we natuurlijk niet.

We zijn nu van die yuppy zwervers met drie laptops en een Ipad onder de arm lopend langs de weg op zoek naar een slaapplaats en wifi. Het moet er ook wel raar uit zien want we zijn zo snel vertrokken uit de truck dat we allebei onze Hollandse winterlaarzen nog aan hebben en onze oranje donzen dentalcare jassen. De Marokanen zullen wel denken,daar gaan twee ontheemde Hollanders weggerukt uit de hollandse winter, het gaat nu toch wel heel slecht met die hypotheken markt in Nederland en die euro crisis.Ik heb inmiddels war meer begrip gekregen voor de situatie, onder het genot van een onvervalst slap bakkie koffie heb ik met wat locals gesproken. Zij vertelde mij dat er in Marokko een politiek frisse wind waait,mede om de corruptie te beperken. Dit heeft er toe geleidt dat de oude politici zijn vervangen door nieuwe en dat alle regels zijn aangescherpt. Ze zijn bang voor toestanden zoals in de andere arabische landen met al die opstanden. Wel begrijpelijk alleen jammer dat ze dan doorslaan in hun wet en regelgeving.

Zoals altijd moeten de goeden dan lijden onder de kwaden.Ik denk dat waar vroeger wel rek was om ons door te laten, dat die ruimte er nu niet meer is, ook omdat die individuele beamte er misschien later op aangesproken wordt. Een stempel is natuurlijk makkelijker te herleiden naar een persoon dan een druk op een toetsenbord. Lekker dan, de toestanden in de wereld verstoren onze plannen en wij leven als paria’s in Tanger en de truck achter slot en grendel.  Het positieve is natuurlijk weer dat het zonnetje schijnt!

Gr Inge en Wouter  xxx

IMG_3516

Like ons!